gestolen autosDe Volkswagen blijkt nog steeds het meest in trek te zijn bij autodieven. Dat blijkt uit diefstalcijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit over het jaar 2012. Dieven hebben het vooral gemunt op het type Golf en auto’s tot 3 jaar oud. Ook in 2011 was de Volkswagen al een geliefd doelwit van diefstal. Het totaal aantal gestolen auto’s (11.396) is in 2012 wel gedaald ten opzichte van het jaar ervoor.

Opmerkelijk aan de cijfers is dat de diefstal van oudere auto’s van 8 tot 10 jaar met 5,9% gedaald is, maar dat er wel steeds meer jongere auto’s tot 3 jaar gestolen zijn (stijging van 8,8%). De belangrijkste reden volgens de Stichting is dat dit soort auto’s makkelijk op de tweedehands automarkt te verkopen zijn.

De top 5 bestaat uit: Volkswagen (met 3.218 gestolen auto’s stip nummer 1), Mercedes, BMW, Opel en Audi. Daarachter volgen Ford, Peugeot, Seat, Toyota, Renault, Fiat, Volvo, Honda, Citroën en Suzuki. Wie een jonge auto van Volkswagen, Honda en BMW heeft, moet echter nog het meeste opletten. Vooral de Randstad en Amsterdam zijn populaire regio’s om auto’s te stelen. Ook in West-Brabant en Zuid-Limburg worden relatief veel auto’s gestolen.

Het is verstandig om hier rekening mee houden wanneer u een nieuwe auto gaat leasen of kopen. U bent in ieder geval gewaarschuwd!