Het ministerie van Veiligheid en Justitie wist onlangs bekend te maken dat het aantal woninginbraken in ons land steeds verder blijft dalen. Uit cijfers van schadespecialist CED blijkt dat er een lichte daling te zien is in het aantal woninginbraken in de eerste helft van 2014 in vergelijking met de eerste helft van 2013.

beslagDe reden voor deze daling is volgens menig expert vooral te danken aan preventie. Steeds meer woningen worden uitgerust met een zogenaamd drie minuten inbraakwerend hang- en sluitwerk, dit houdt in dat het een ervaren inbreker hoogstwaarschijnlijk meer dan drie minuten Рen een hoop gereedschap Рkost om geruisloos binnen te komen. Het gebruik van zulk hang- en sluitwerk kan de kans op inbraak in een woning met maar liefst 90% verminderen.

Minder inbraken, meer schade

Hoewel het aantal inbraken per woning langzaam maar zeker daalt, is er helaas ook geconstateerd dat de schade per woninginbraak met maar liefst 4,8% is gestegen in vergelijking met een jaar geleden. Het totaal schadebedrag van alle inbraken bij elkaar is gedaald met bijna 10%, maar het lijkt er dus op dat inbrekers steeds ‘professioneler’ en ‘effectiever’ te werk gaan.

Verschillende verzekeraars in gebieden waar de inbraakschade flink is toegenomen ziet dat inbrekers steeds vaker uit zijn op ‘duur spul’ in plaats van een aantal kleine sieraden. Zo worden steeds meer iMac’s Apple, 3D TV’s en zelfs hele (merk)kleding collecties meegenomen bij een enkele inbraak.

Inbraak_CED