slotherstel inbraakpreventie zwolleVoorkomen is beter dan genezen. Bij veel mensen een bekend gezegde, maar een groot deel van hen heeft de betekenis ervan niet helemaal goed in zijn of haar oren geknoopt. Aangezien er elke 73 seconden een inbraakpoging wordt gedaan, en 90 procent van de inbraken wordt gepleegd door een gelegenheidsinbreker (een toevallige passant, red.), is de kans groot dat ook uw huis een keer aan de beurt is; beveilig uw huis dus goed voor dat het te laat is!

Om een inbraak te kunnen voorkomen, is het handig om te weten op welke manieren inbrekers uw huis proberen binnen te dringen. Volgens de website van de landelijke politie zijn er verschillende methodes bekend:

  • het intrappen van deur of raam
  • de cilinder van het deurslot afbreken en eruit trekken
  • de deur openen via de brievenbus (‘hengelen’)
  • de deur of een raam openen via een geboord gaatje
  • de ‘babbeltruc’ (aanbellen met een smoes)
  • insluipen via een open raam of deur
  • de deur of een raam openen met een (bank)pasje (‘flipperen’)

Vervolgens zijn er drie groepen maatregelen die u tegen de bovenstaande methodes kunt treffen, namelijk organisatorische, bouwkundige en elektronische methodes. Beveiligen volgens organisatorische methodes betreft het minder aantrekkelijk maken van uw huis. Wek niet de indruk dat u niet thuis bent door briefjes, berichten via social media of uw antwoordapparaat. Afwezigheid kan daarnaast worden gekenmerkt door constant branden van lampen, een volle brievenbus of uw rolluiken. Dit kunt u oplossen door tijdschakelaars of afspraken te maken met bijvoorbeeld uw buren. Beveiligen volgens bouwkundige methodes betreft het verhogen van de weerstand. Zorg voor stevige ramen en deuren en (extra) goede sloten, om inbrekers buiten te houden (of het hen in ieder geval te bemoeilijken). Beveiligen volgens elektronische methodes betreft het aanbrengen van elektronische middelen die een inbraak kunnen detecteren en vervolgens instanties en/of bewoners kunnen alarmeren. In dit geval gaat het om alarminstallaties, maar het is ook mogelijk om een camera’s te laten installeren. Deze camera’s kunnen inbrekers afschrikken of, indien dit geen uitwerking heeft, bewijsmateriaal vastleggen.

Er zijn dus genoeg manieren om ervoor te zorgen dat u inbrekers buiten de deur kunt houden, al is goed beveiligen natuurlijk geen garantie. Wilt u weten hoe goed uw huis beveiligd is? Check dit dan online!